Trek in een leegstaand kerkgebouw in de straat verderop

februari 25th, 2015 Posted by Algemeen No Comment yet

Waarom een kerk bouwen als een paar straten verderop een ouder exemplaar leeg staat? De Utrechtse Statenfractie van ChristenUnie vroeg zich dit af en doet een verrassend voorstel: een bouwstop voor kerken. Dit een interessante redenatie, ook voor grotere steden.

Kerkgemeenten met bouwplannen moeten min of meer gedwongen worden om in een bestaand godshuis te trekken, stelt de politieke partij. Die aanpak moet helpen om de toenemende leegstand van kerken te bestrijden. De discussie heeft vooral betrekking op een aantal middelgrote steden, maar ook voor de grotere steden is dit een interessante stelling. Immers zijn er veel kerkgenootschappen die zwerven door de stad. Ze huren grotere of kleinere ruimtes – van schoollokalen tot nachtclubs. Waarom hen niet onderbrengen in leegstaande monumentale stadskerken? Basilica adviseert en bemiddelt kerkgenootschappen hierin.

 

 

Nog geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.Dit is een verplicht veld

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>