St Martin-in-the-Fields, een inspirerend voorbeeld

oktober 11th, 2014 Posted by Algemeen No Comment yet

Best practices vormen een belangrijke inspiratiebron voor onze benadering. Zo staat aan het beroemde Trafalgar Square in Londen een neoklassiek kerkgebouw: St Martin-in-the-Fields. De kerk is bij veel Londenaren bekend vanwege haar klassiek-muzikale programmering én de manier waarop zij daklozen opvangt. In de crypte onder de kerk is een enorm café-restaurant gevestigd dat bijna altijd vol zit en prijzen heeft gewonnen. Jazzconcerten in die crypte zijn een groot succes. Ondertussen profileert St Martins zich allereerst als een geloofsgemeenschap, en dat voor meer dan één manier van kerk-zijn.

Op de homepage lees je: “Welcome to St Martin-in-the-Fields, a vibrant, open and inclusive church at the heart of London. With thriving English and Chinese speaking congregations, St Martin’s is a diverse community, with a rich life of worship and prayer, including our regular services, a stimulating education programm serving the wider Church, a commitment to social justice and international links around the world. Music and the arts are celebrated here and are at the heart of our worship and welcome.” Neem zelf een kijkje op www.stmartin-in-the-fields.org en laat je inspireren door de manier van presenteren en het programma aanbod.

In het centrum van Rotterdam staat nog zo’n bijzondere kerk: De Laurenskerk, een monumentale kerk uit de middeleeuwen. “Een monument vol verhalen,” zo luidt het motto van de stadskerk. De ruimte is multifunctioneel, van concerten en symposia tot bedrijfspresentaties en beurzen. En “natuurlijk is er in deze Rotterdamse erfgoedlocatie een plek voor de permanente tentoonstelling en kerkdiensten.” De website laat de veelzijdigheid uitstekend zien: www.laurenskerkrotterdam.nl.

The comments are closed.