Nadenken over een ‘waardige’ herbestemming

december 5th, 2014 Posted by Algemeen No Comment yet

Begin met een open blik, sta open voor nieuwe plannen. Al lijken ze onbezonnen en radicaal, er kan iets heel moois uit groeien. Dat is de conclusie van Denkkracht Utrecht, een netwerk van 25 young professionals met hart voor de publieke zaak en de ambitie om “maatschappelijke, strategische en bestuurlijk-organisatorische vraagstukken te ‘kraken’”.Op 11 januari 2014 kwamen zijn bijeen met enkele kerkbestuurders en bewoners uit Tilburg in de al jaren leegstaande Sacramentskerk, om na te denken over een creatief en vernieuwend plan voor deze kerk.

In rijkelijk geïllustreerd adviesrapport hebben de young professionals van Denkkracht Utrecht diverse ideeën verzameld voor de herbestemming van kerken. Eén van de vragen die zij hierin beantwoorden luidt: wat is een waardige bestemming voor de kerk? Voor hen is ‘waardig’ niet exclusief gekoppeld aan ‘kerkelijk’, zo leggen ze uit, en is spiritualiteit niet verbonden aan een gebouw. Een open blik op wat een ‘waardige’ bestemming voor het leegstaande kerkgebouw zou kunnen zijn, is volgens hen de sleutel tot een succesvolle herbestemming. Bekijk het interessante rapport hier.

Nog geen reacties geplaatst.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.Dit is een verplicht veld

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>